tirsdag den 22. marts 2011

Børn i Singapore

Nu er kufferten atter pakket og taxaen bestilt for at køre os til lufthavnen om ca. 1 time. Nu går rejsen videre til Thailand - i aften spiser vi middag på "The rock" et skønt sted som ligger for enden af bugten og hvor man sidder på en terrasse som hænger ud over vandet. Jeg er sikker på at det efterfølgende bliver til massage ... lad forkælelsen begynde.

Vi har tilbragt morgnen i det lokale shopping male. Et center som virkelig udstråler den enorme optagethed af børn og børns uddannelse der er i samfundet. Der er taget højde for alt. Der er oveni købet en café udelukkende for spædbørn - her er det muligt at købe diverse moste måltider, varme flasker o.l.
Der er køkken/bagerum hvor man kan afleverer sit afkom som efterfølgende bliver i ført foreklæde og kokkehue og indført i bagekunstens verden - et ret sødt syn, at se alle disse skønne, asiatiske børn sidde med tungen ud af munden og blande ingredienserne, tæmme kagerullen og stikke småkager ud i fine figurer.
Her er virkelig fokus på at børn skal stimuleres og udfolde deres fulde potentiale - jeg så det sødeste lille tvillinge par på højeste 4 år med hver deres violin på rykken. I butikkerne sælges ALT i børnestørrelse - vi så diverse computerborde med børne computere.
Til trods for den enorme optagethed af børn, har de fleste forældre for travlt til rigtig at nyde og følge deres børns opvækst på nær hold - det klares af barnepigen. Det er barnepigen der står og trykker næsen flad ind mod børnebagerummet for at se de små poder udforlde deres poientiale, det er barnepigen som følger til og fra violin og det er barnepigen børnen rækker ud efter selvom mor og far er i nærheden ... imagen that!
Børnene har en skoledag på 12 timer, med efterfølgende lektielæsning. De unge hænger ud på caférne efter skoletid og de studerer fokuseret. På Starbuck er der taget højde for det, og flere steder indrettet særlige områder hvor det er okay at studerer og andre områder der er beregnet til øvrige kunder.

Ha det smukt derude :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar