fredag den 2. marts 2012

Berlin

Jeg e l s k e r Berlin! I gennem de sidste 6 år har jeg været utallige gange i Berlin og jeg drømmer altid om hvornår jeg skal tilbage igen. Mit kærligheds forhold til Berlin. begyndte tilbage i 2006 hvor jeg sammen med K besøgte byen for første gang for at løbe marathon. Dengang var alting tilrettelagt så det passede godt i forhold til selve marathonen og vi boede klods op ad Brandenburger Tor hvor start og målområdet er. Vi havde dog masser af tid til at udforske byen og vi endte bla. i Prenzlauerberg hvor vi totalt tabte hjerterne til området.
Jeg elsker de brede gader med de store allé træer på hver side, fortovene sammensat som en vild mosaik af et væld af forskellige brosten, fliser, mursten, asfalt. Jeg elsker myldret af små børn i klapvogne, bæreseler, på løbecykler - børnefamilierne tegner gadebilledet! Der er et utal af små mærkelige butikker med de underligste temaer, der er kunsthåndværkere, der er perlebutikken og der er et hav af forskellige caféer. Der er Øko marked ved Kollwitzplatz ... åhh det marked! Jeg kan bruge timer på at spankulerer rundt på det marked, spise mig igennem de lækreste økoretter, købe ind til selv at lave mad, ose rundt og se på alle de smukke hjemmegjorte øreringe, strømper, tasker, kjoler, legetøj ...you name it! I l o v e it! Når vi tager til Berlin nu, bor vi altid i Prenzlauerberg. Vi har flere favorit steder vi vælger i mellem, men vore yndlings sted er Peters pension - udelukkende pga. beliggenheden i hjertet af det vi elsker aller mest. Selve lejlighederne er hyggelige, men indretningen er et studie i  .... dårlig smag! Til gængæld er Peter og hans søn søde, venlige og hjælpsomme. Vores kommunikation med dem er udfordret af at de ikke taler engelsk og vi ikke taler tysk, men vi får alligevel løst verdens situationen.

Siden 2006 har vi været der hvert år i forbindelse med Marathon. Jeg har været der et par gange med min mor og datter, jeg har været der alene, sammen med min datter 2 gange og oplevet alle julemarkederne og: Lige nu kan jeg se frem til ikke mindre end to ture, med kun en måneds mellemrum. Første gang om små 14 dage sammen med K og derefter en weekend sammen med en veninde.
Det er så dejligt!! Og jeg glæder mig!
Weekenden er begyndt og jeg nyder det!
God weekend til alle.

2 kommentarer:

  1. I lige måde BRORmand - er du mon kommet godt hjem til igen og hygger dig sammen med Wen? Knus SØS

    SvarSlet