søndag den 30. oktober 2011

Bikram igen ...

Endnu engang blev det et besøg i Thailand der kick startede Bikram yoga. K havde givet sig selv den udfordring, at han ville gå med mig til Kata Hot Yoga hver dag i vores ferie - og der var altså virkelig tale om overvindelse. Han var overbevist om at hans krop, efter en hel barndom og ungdom med fodbold hvor der aldrig blev strukket ud, og de sidste mange år med hård triathlon træning og Ironman konkurencer ... ville få problemer med smidigheden. MEN, det er jo netop det fantastiske ved hot yoga: Den største udfordring er mental. At få sig selv overtalt til at gå til den første time - alle kan være med. Alle kan lære at holde fokus på sig selv og "være lige der hvor du er!" Det er muligt at ham eller hende der står ved siden af dig er langt mere smidig end du og udfører øvelsen med ynde og elegance, men i får begge det samme udbytte ud af at træne.

K var SÅ sej. Han holdt ord og selv om han i starten følte sig MEGET på udebane, så gennemførte han udfordringen og endda med en kæmpe udvikling på bare de par uger vi var i Thailand. Vel hjemme igen, har vi begge meldt os ind i Bikram i Kbh. Bikram går i blodet på en og skaber et afhængighedsforhold - jeg er VILD med det.

Jeg har ikke kommet der siden maj mdr. Jeg var nødt til at accepterer at jeg ikke ville kunne afse tid til det hvis jeg skulle passe min marathon træning, og det har været et savn. Nu er marathonen overstået, og der er igen tid til dejlig yoga.

I dag var en ganske særlig dag: Min søn tog med mig til Yoga - det havde jeg aldrig drømt om ville ske, men han var blevet nysgerig efter at se hvad det mon var. Han stor nød det og gennemførte i flot stil. Jeg nød i den grad at have ham med og jeg var stolt af hvordan han formåede at gå ind i det på stedets præmisser. Han var meget respektfuld omkring det ... og han vil have mere. Resten af dagen har han gået og nydt følelsen og planlæggger med at gå med igen allerede i morgen ... Bikram er magi!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar