lørdag den 28. januar 2012

Godnat

En dejlig dag er ved at være til ende. K og jeg tog sammen til fantastisk eftermiddags yoga - jeg elsker at vi kan dele det, at han er faldet for det i samme grad som jeg. Hvor kan livet være omskifteligt. Engang bankede vores hjerter for spinning. 4-5 gange om ugen kørte vi til Nygårdavej på Østerbro og kørte dobbelt timer og ugens øvrige dage løb vi og K supplerede med svømning. Vi forestillede os ikke at vi nogen sinde ville holde op med at være så opslugte af det, men langsomt er det andre ting der er begyndt at fylde. Nok mest hos mig til en start, men K har også langsomt flyttet sit fokus - så meget at han stadig er i tvivl om han tager til Lanzerote og laver Ironman i år ... vores verden er under forandring!Og jeg elsker de nye deminsioner der er kommet til!

Aften er brugt til at fejre familiens sidste januar fødselsdagsbarn - svigermor.
Jeg er klar til at takke for en dejlig, dejlig dag
I morgen tidlig står der løb på programment med min sjæls søster <3

Hot yoga - balsam for krop og sjæl.

Min indre balance har været udfordret på det sidste. Jeg har ligget gravet ned under dynen og tænkt dystre tanker og haft svært ved at trække mig selv op, ud og i gang i gen. Jeg mærker nu hvordan min styrke, gåpåmod og balance er på vej tilbage og hvordan et positivt liv syn igen bliver dominerende. Jeg er taknemlig for dejlige venner og familie som er der for mig, støtter mig og skubber til mig når livet gør lidt nas - det gør vejen op ad det sorte hul så meget desto kortere.

Eftermiddagen står på dejlig hot yoga. 90 minutters intensiv og aktiv meditation. Jeg har så absolut tabt mit hjerte til Bikram yoga. Jeg elsker stemningen i det smukke studie, de smukke og modige yogaer - både medlemmer og personale. Det er balsam for krop og sjæl og jeg er på vej...

Endelig weekend

Weekenden er startet på  nøjagtig den måde jeg holder allermest af.
K stod først op og jeg blev liggende under den varme dyne og nød følelsen - følelsen af velbehag, af at give mig selv lov til at vågne langsomt, af at blive forkælet. Jeg kunne høre K nusse omkring i huset: Lukke Hugo i haven, sætte vand over til kaffe, lukke Hugo ind, finde talerkner frem, lukke Hugo i haven, dække bord, lukke Hugo ind igen ... små snakke lidt med kræet, kalde på mig: "Nu er der morgenmad skat!"
Vi sad længe og hyggede over morgenkaffen, så tog K op og svømme og jeg har været på volden med Hugo - han har spurgtet rundt på bakkerne og leget med alle de andre hunde ... Ahhh weekend :-)

fredag den 20. januar 2012

Uventet venlighed

Lige for tiden oplever jeg en form for modvind som jeg ikke har prøvet tidligere.En gruppe af mennesker har, i arbejdsmæssig sammenhæng, sat mig godt og grundig udenfor fællesskabet - sådan ser det ikke ud fra deres perspektiv. De mener det et valg som jeg har taget, og af en eller anden grund mener de at det giver dem frikort til at sige og gøre som det passer dem. Det medfører nogle udtalelser som er meget sårende og uforsonlige, og som går forbi mine forsvarsværker og gør mig ked af det. Forleden var jeg til møde med denne gruppe af kvinder - vi var bragt sammen for at få talt situationene igennem. To gange under det 2 timer lange møde, bad jeg om timeout - jeg var nødt til at forlade rummet for ikke at få udleveret mig selv og mine følelser forand disse uforsonlige kvinder. Jeg gik ned i rådhusets kælder og låste mig inde på toilettet. Anden gang jeg gik derned, kunne jeg ikke holde mine tåre tilbage til jeg var inde i selve toiletbåsen - lige så snart jeg var nede i kælderen og troede jeg var alene, fik tårene frit løb. Det betød at den stakkels unge mand som var i gang med at gøre toiletterne rene, fik synet af mit forgrædte ansigt. " Hvad er der dog i vejen med dig, er du okay?" spurgte han. "Nej ikke helt" sagde jeg og låste mig inde i båsen. Da jeg lidt sener låste mig ud igen, stod han der endnu. "Går det bedre nu?" Spurgte han. Jeg sagde til ham at jeg var til et møde som ikke var så sjovt, men at det gik lidt bedre. "Ved du hvad, der bliver sagt så meget lort her på rådhuset" Sagde han. "Hver dag bliver der sagt lort til mig - du skal ikke tage det så tungt" Han klappede mig på skulderen og smilede venligt. Den empati som i den grad manglede oppe i mødelokalet, den mødte jeg fra helt uventet side. Han blev ligesom min maskot. Jeg tog ham og hans venlighed med mig og det gav mig mod til at gå op og fortsætte mødet. Han mindede mig om at venlighed og empati stadig eksisterede ude i den virkelige verden ... jeg skulle bare klare mig igennem mødet.


 "Alt hvad vi er, er et resultat af, hvad vi har tænkt. Hvis en mand taler eller handler med ondt i tankerne, vil smerte følge ham. Hvis en mand taler eller handler med en ren tanke, vil lykke følge ham; som en skygge, der aldrig forlader ham."
Buddha (563-483 f. Kr.)
 

tirsdag den 10. januar 2012

45 år

45 år er jo ingen alder... hvad betyder det i grunden? 45 år er og bliver 45 år - og i går var det mig som fyldte mit 45 år! Og det er helt okay!
Jeg havde en dejlig dag. Jeg blev vækket af 2x bas stemmer der sang fødselsdags sang og et stk. forvirret hvalp:" Hvad er nu det for et arrangement - sang for 2. dag i træk!"
Et hyggeligt dækket morgenbord og masser af levende lys.
Dejlige gaver - et sødt kort med invitation til café frokost sammen med min søn.
Hygge og fælles tur med Hugo i mørket.
Blomster og flag på mit bord fra søde kollegaer.
min bror som ringede fra Singapore.
Mange hilsner i løbet af dagen - tidligt hjem.
Eftermiddags fejring af MIG hos mor og far ...min plads i hjørnet, på slagbænken.
Levende lys. Nybagt kage. Dejlige gaver. Hygge. FORKÆLELSE!
Nåede endnu en eftermiddags fejring med gode venner som kiggede forbi for at sige tillykke.
En stille stund for mig selv - meditation.
Ud og spise. Med mand. Med datter og med søn ... mere hygge, med dem som er SÅ vigtige, så vigtige... jeg er en heldig kvinde!

Jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre dag <3
I morgen fejrer vi min datter - hun bliver 23 år. 3 fødselsdage på under en uge.
Jeg tænker tilbage på dengang hvor det indebar: 2 x kage der skulle deles ud i klasse eller børnehave, 2 x fejring med besøg af klasse eller børnehavekammerater, familie fødselsdage og måske et lille hip hurra for mig på min indeklemte fødselsdag. Det har været fantastisk og nogen gange lidt hektisk. Godt med et herligt netværk som bare træder til og hjælper til når der er brug for det <3

Prøv lige at se nogle billeder:
K går i disse dage og overvejer om han vil tage til Lanzerote og lave ironman i gen i maj, for 6. gang´i træk - jeg har været lidt tilbageholdende og følt mig lidt "mættet" - men måske vil jeg godt med til Lanzerote igen ... det er da en fantastisk udsigt!

søndag den 8. januar 2012

18 år



I dag har været en ganske, ganske særlig dag: Min søn er fyldt 18 år i dag og vi har fejret ham og holdt fødselsdag hele dagen. Han fryder min sjæl. Han har været det sjoveste barn, sagt og gjort de skøreste ting. Han har evnen til, med ganske få ord at få sagt ... lige det der skal siges. Han er empatisk og som årene er gået har han udviklet sig fra at være det dejligeste barn til nu at være en skøn, fornuftig og klog ung mand - han er verdens bedste selvskab :-)

I morgen er det mig som har fødselsdag ... 45 år ... er jo ingen alder!! På ondag fejrer vi min datters fødselsdag, 23 år. Slut med at være en børnefamilie ... Det er en epoke som slutter nu. Noget nyt kan begynde - men altså, først fejrer vi lige min fødselsdag i morgen :-)

lørdag den 7. januar 2012

Dejlig fredag

Da jeg i går aftes hentede min søn fra arbejde(fordi at han er møj forkælet!) spurgte han om jeg havde haft en god dag. Jeg havde egentlig ikke tænkt over det førend han spurgte, hvilket er tankevækkende, for kun med en lille bitte smule refleksion nåede jeg frem til at det havde været en super dag:

  • Tid til fordybelse på arbejdet - tildels fordi jeg ved et uheld havde sat min telefon på lydløs og derfor ikke hele tiden skulle besvarer opkald. Jeg fik lavet afslutning af budget 2011 og opstart på budget 2012 ... kedelige opgaver, men dejlige og vigtige at have styr på. Det var skønt at få afsluttet opgaver og ikke hele tiden måtte lade noget ligge ufærdigt tilbage!
  • Kørte forholdsvis tidligt fra arbejde og ind mod Frederiksberg og et besøg hos min kiropraktor Janus. Jeg kørte indenom og tog min mor med på vejen - hun er altid frisk på en lille udflugt. Besøget hos Janus tager højst 10 min. og bagefter var min mor og jeg på Frk. Jensens Fristelser og drikke kaffe og spise hjemmebage kager :-) Det var rigtig hyggeligt. Vi snakkede dejligt og jeg elsker stemningen på det lille hyggelige sted.
  • Da jeg kom hjem gik jeg en lang tur med Hugo, hyggede med k, snuppede en lille lur og kørte derefter ud for at handle.
  • I mens jeg hentede vores søn, lavede K mad klar.
Det var da en dejlig dag fyldt med masser af de ting jeg holder aller mest af.

Hugo den dag vi hentede ham


Go weekend.

Ps. Janus sagde at han syntes jeg skulle begynde at løbe og lave yoga igen ... Dejligt!

torsdag den 5. januar 2012

Hugo H

Hugo sidder foran døren og piver ynkeligt i mens han skraber på ruden: "Luk mig nu ud - jeg vil ud og tjekke at min have er okay!" Jeg rejser mig med jævne mellemrumog åbner døren for ham. Han stikker snuden 2 cm. ud i regnen og blæsten for derefter skyndsomt at trække den ind igen - hans have står aldeles slet ikke okay til! Græsplænen er fuldstændig oversvømmet og ting er fløjet rundt og ligger spredt rundt om i haven. Det er ikke ligefrem vejr hvor man længes efter at komme ud - hverken menneske eller hund!

I går fik Hugo en ny bold - en aktivitetsbold. Den var både super spændende og meet skræmende. Se bare:

Ha en dejlig dag

onsdag den 4. januar 2012

Hvis bare ...

Ugen er godt igang og jeg finder langsomt ind i hverdagsrytmen. Det er skønt at gense mine dejlige kollegaer og det opvejer i høj grad min modvilje i mod at stå tidligt op og komme op i tempo.

Jeg fortsætter mine behandlinger hos kiropraktoren. Det gør stadig ondt, men det er som om at smerterne er flyttet længere ned - nærmest ned i den ene balle. Jeg prøver på aller fornuftigste vis at accepterer at jeg ikke skal lave yoga i disse dage, da det ikke harmonerer ret godt med at slappe af i det ømme område. Løb er der heller ikke meget af. Det er altså en udfordring for mig ikke at kunne gøre som jeg ønsker og plejer. Selv at gå tur på de mudrede skovstier med Hugo,  er belastende for ryggen. Det udfordrer mig og jeg tager mig selv i at tænke tanker som: "Alt ville være godt hvis bare..." eller "Jeg ville være lykkeligere hvis bare ..."
Hvis bare tanken har alt for stort fokus på forhindringer og alt for lidt øje for muligheder, og: Det skal bekæmpes!!

At have ondt i ryggen har haft følgende positive sidegevinster:

  • Jeg har fået hilst på Janus, min kiropraktor(som jeg ikke havde haft grund til at besøge i 1½ år)
  • Da der er en masse ting jeg ikke skal/kan/bør har jeg følelsen af at have god tid.
  • Jeg har genopdaget elevator funktionen på mit skrivebord og har mindre ondt når jeg står.
  • Jeg kan med god samvittighed lade være med at støvsuge (dårlig bevægelse for ryggen)
  • En tidlig eftermiddagstid hos Janus fredag eftermiddag vil få mig tidligt fra Ballerup og hjemvejen går lige forbi "Frk. Jensens Fristelser" hvor jeg kan nyde weekendens begyndelse
Jeg er da en heldig kvinde

tirsdag den 3. januar 2012

Skyer

“Ten thousand flowers in spring, the moon in autumn,
a cool breeze in summer, snow in winter.
If your mind isn't clouded by unnecessary things,
this is the best season of your life.”— Wu Men

mandag den 2. januar 2012

Hverdag igen.

Puha ... jeg synes godt nok ikke at mit indre ur passer med urets ringen her til morgen. Jeg har SLET IKKE lyst til at stoppe med at holde ferie - nu gik det lige så godt!
Hvor er jeg vild med at tiden er min egen og ikke at skulle spurte afsted for at nå alle aftaler i kalenderen. Selvfølgelig hjælper det at have et arbejde som jeg holder af, og jeg ved af erfaring at modstanden mod at være på arbejde, vender lige så snart jeg førrst er kommet afsted ... men som jeg sidder her og har drukket dagens første kob morgenkaffe, har jeg den største drift mod at krybe tilbage under dynen.
Det hjælper heller ikke på lysten, at min ryg gør møj ondt - jeg tror ikke engang jeg tar til yoga i dag, for jeg føler mig virkelig hæmmet. Jeg har en tid til kiropraktor igen i morgen, så håber jeg at det begynder at gå fremad. Jeg føler mig mindst 100 år gammel når ryggen hæmmer mig på denne måde.

Jeg drømmer mig mod lysere tider ....



God dag derude.

søndag den 1. januar 2012

Årets sidste yoga

Yoga på årets sidste dag blev i sandhed noget særligt. Der var to muligheder for at deltage: Enten kl. 10.30 eller kl. 22.30. Vi ville begge gerne have deltaget kl. 22.30, men vi var usikre på hvordan Hugo ville tage fyrværkeri og ville ikke lade ham være alene hjemme nytårsaften. Altså tog vi sammen derind kl. 10.30 ... sammen med rigtig, rigtig mange andre som gerne ville lave yoga på årets sidste dag. 53 af os var heldige og fik plads til vores måtte, men så var grænsen også nået - der kunne simpelthen ikke være en eneste mere derinde. Måtterne lå kant ved kant, og mange fik desværre ikke mulighed for at deltage.

Det er altså intenst at lave yoga sammen så mange og så tæt. Ens eget åndedræt blander sig med lydene af naboens åndedræt og du føler virkelig de synkroniserede bevægelser - man er nødt til at synkroniserer, ellers støder man sammen og forstyrer hinanden.

Ud af de 53 der deltog, var 5 mænd. Det betød at der var 48 kvinder i omklædningen - sikken en energi der var. Der blev snakket på mange sprog, der blev grint og udvekslet lykønskninger for det nye år. Jeg er vild med alle de unge kvinder der kommer derinde. Vild med deres power, skønhed og vilje - de skal nok klare sig godt. Det er en fornøjelse at lytte til deres snak og udveksling af tanker ... min indre observatør fornægter sig ikke og jeg bliver glad over at høre hvad disse kvinder har på hjertet og hvad de står for <3


POWER!