tirsdag den 22. marts 2011

Børn i Singapore

Nu er kufferten atter pakket og taxaen bestilt for at køre os til lufthavnen om ca. 1 time. Nu går rejsen videre til Thailand - i aften spiser vi middag på "The rock" et skønt sted som ligger for enden af bugten og hvor man sidder på en terrasse som hænger ud over vandet. Jeg er sikker på at det efterfølgende bliver til massage ... lad forkælelsen begynde.

Vi har tilbragt morgnen i det lokale shopping male. Et center som virkelig udstråler den enorme optagethed af børn og børns uddannelse der er i samfundet. Der er taget højde for alt. Der er oveni købet en café udelukkende for spædbørn - her er det muligt at købe diverse moste måltider, varme flasker o.l.
Der er køkken/bagerum hvor man kan afleverer sit afkom som efterfølgende bliver i ført foreklæde og kokkehue og indført i bagekunstens verden - et ret sødt syn, at se alle disse skønne, asiatiske børn sidde med tungen ud af munden og blande ingredienserne, tæmme kagerullen og stikke småkager ud i fine figurer.
Her er virkelig fokus på at børn skal stimuleres og udfolde deres fulde potentiale - jeg så det sødeste lille tvillinge par på højeste 4 år med hver deres violin på rykken. I butikkerne sælges ALT i børnestørrelse - vi så diverse computerborde med børne computere.
Til trods for den enorme optagethed af børn, har de fleste forældre for travlt til rigtig at nyde og følge deres børns opvækst på nær hold - det klares af barnepigen. Det er barnepigen der står og trykker næsen flad ind mod børnebagerummet for at se de små poder udforlde deres poientiale, det er barnepigen som følger til og fra violin og det er barnepigen børnen rækker ud efter selvom mor og far er i nærheden ... imagen that!
Børnene har en skoledag på 12 timer, med efterfølgende lektielæsning. De unge hænger ud på caférne efter skoletid og de studerer fokuseret. På Starbuck er der taget højde for det, og flere steder indrettet særlige områder hvor det er okay at studerer og andre områder der er beregnet til øvrige kunder.

Ha det smukt derude :-)

torsdag den 17. marts 2011

Little India i billeder





















































Singapore


Sidder i sengen i min storebrors hus og kigger ud over byen. Alt her er så meget anderledes end derhjemme. Her fra 15. sal kan man se ud over det meste af byen - tænk engang, Singapore har et areal på størelse med Bornholm, men her bor omkring 5-6 millioner mennesker! Man kan sige meget om samfundet her, og jeg kan mærke en instink tivt modvilje mod så restriktivt samfund som deler bøder og endda endnu hårdere straffe ud for selv den mindste ting .... men med så mange mennesker samlet på så lille et område, så er her nok brug for en del regler for at få det til at glide. Hvis man sammenligner Singapore med de lande der ligger tættest, er der også en verden til forskel. Dette er virkelig et modernet og meget velsmurt samfund. De betaler 10 % i skat og min bror fortæller mig, at de netop har sat priserne ned på eksempelvis arbejderboliger, offentlig transport, licens mv. - det fungerer her. Jeg har ikke set faldefærdige boliger med paptage som eks. i Thailand - måske er det her, men jeg tror det ikke. Der er dødsstraf for røverrisk overfald, narko og den slags og bøder for fummelgængeri(ku jeg ellers godt tænke mig at se), at tygge tyggegummi og... at glemme at trække ud efter sig i et offentligt toilet. Har næsten lyst til at prøve at "glemme" det bare for at se om nogne kommer løbende efter mig med en bøde!


Vi bliver virkelig taget godt hånd om her - det er ren forkælelse og bare SÅ skønt at være sammen med Henrik og Wen. Henrik har taget delvist fri fra arbejde ... helt fri har han vist aldrig, men han kan tilbringe tid sammen med os. I dag er her overskyet og små regnfuldt, men jeg tror det klarer op. Vi har aftalt at tage til Little India og se forskellige buddiske templer, gå på marked og spise i Foodmore. Foodmore ... et sted vi husker fra vores sidste besøg her. Kæmpe sted med masser af forskellige mad boder med alle mulige delikatesser. Det er bare at gå rundt og vælge. Vi skal have hjemmebagte papadams, stærk carrysovs, fritura stegte bananer .... åhhh det blir godt!!


Nu vil jeg bevæge mig ud i verden ... store fremmede verden!
Blomsten er fotograferet ved det nærliggende tempel - en oase lige midt i storbyens larm og leben.

søndag den 13. marts 2011

Parrat

Kufferten er pakket. Let og luftigt sommertøj er fundet frem fra skabets dyb, strøget og pakket ned i lige bunker ved siden af: længsels og frydefulde forventninger.



Weekenden er brugt til hygge og afslapning - kan allerede mærke at tempoet er på vej ned. Utrolig så søvnig jeg er, når jeg giver mig tid til at mærke efter. Når jeg ikke jager af sted for at udrette alverdens ting, men bare mærker efter. Der er noget at indhente, efter i ugevis at have ignoreret et hvert signal fra kroppen om at det hele gik for stærkt.



Jeg har været på cafe med først min søn og efterfølgende min datter. Må knibe mig selv i armen over hvor heldig jeg er - mine store unger VIL gerne mit selskab og jeg elsker det. Det er også blevet til hyggeligt selskab med min forældre som kiggede forbi og spiste sammen med os lørdag aften. Sidst men ikke mindst er jeg netop landet i sofaen efter at have været på spiseloppen med K og ungerne... lutter af hyggelige weekend aktiviteter som alle har givet mig mulighed for at suge til mig af den gode energi fra alle dem som betyder mest, inden jeg rejser ud i verden for en stund.




Ha det fantastisk derude...

torsdag den 10. marts 2011

Phi phi

Måtte lige dele endnu et billede: Det er her jeg ligger inden længe med fødderne i vand og lader mig varme af solen.

Countdown....


Jeg GLÆDER mig! Om 5 dage sætter jeg mig ind i en jumbo jet med kurs mod Singapore, læner mig tilbage og lader forkælelsen begynde. 16 dage i det allerbedste selskab og i de skønneste omgivelser.
De sidste mange uger har været ufattelig travle - jeg elsker mit arbejde, men det er som om det i den seneste tid har forsøgt at erobre mere og mere af min tid. Et faktum kun jeg selv kan gøre noget ved, og som jeg vil gøre noget ved, men lige nu trænger jeg til ferie. Trænger til at koble af, tænke på noget andet, suge solens stråler til mig og bare være til. Det er muligt at 12 timer i et fly er lang tid, men lige nu forekommer tanken om ikke at skulle noget i 12 timer mig helt fantastisk. Jeg vil nyde at læne mig tilbage, nyde synet af de smukke asiatiske kvinder der gør alt for at rejsen skal være behagelig. Måske snuppe en lur eller to, mediterer, holde i hånd og sludre med K.
Første gang at K og jeg rejser så langt uden vores børn, som ikke er børn længere. Jeg glæder mig helt usigeligt til hans selskab fra morgen til aften. Jeg lige frem fantaserer om den behagelige fornemmelse af vægtløshed jeg ved der indfinder sig, i takt med at tempoet sættes ned. Følelsen af frihed og af at komme hjem i sig selv. Det er absolut det bedste udgangspunkt for nydelsesfuldt samvær.
Vi blir i Singapore i 6 dage. Bor hos min dejlige bror og hans søde kone. Første gang vi skal besøge dem der. De fortæller at de har lagt tusinde planer for alt det vi skal nå sammen, og det glæder jeg mig til. Men mest af alt glæder jeg mig bare til at have tiden sammen med dem.
K stiller op i Singapore halv Ironman. Dagen efter konkurrencen rejser vi til Thailand ... åhh himmel! Vi har først et par dage i Phuket og derefter: Phi Phi. Det skønneste sted på den nordlige spids af øen - væk fra de store bugter med musik, neonlys og gøgl. Væk fra al ting. Man kan kun komme sejlende til resortet i langtail boat ... de sidste meter går man i land i bare tær i krystalblåt vand og korngult sand. Der er SÅ skønt, dufter af kokos og lydene fra junglen er det eneste der kan "forstyre" freden.
Vi slutter rejsen af med at tage tilbage til Singapore hvor vi har endnu et par dage med min bror og hans kone.
Jeg glæder mig - jeg GLÆDER mig!

søndag den 6. marts 2011

The visdom

Budskabet på aftens yogi the: Deal in kindness with everything in life...

Gusmester




Lørdag eftermiddag og aften stod i welnessens tegn - jeg blev uddannet Gusmester. Jeg har lært om sauna-teori, temperature, vand, damp, sikkerhed, aromaterapi, 100% æteriske olier og ikke mindst: Svingteknikker!
Det var et super kursus med undervisning af Elisabeth Nielsen http://www.saunagus.dk/ Det foregik i mit lokale SATS center hvor jeg fik lov at være med sammen med et par af centrets instruktører. Jeg er en meget passioneret sauna nyder og er i sauna flere gange om ugen - helst op til en time ad gangen. For mig er saunaen det ultimative sted at koble af. Varmen og velbehaget gir optimale betingelser for blot at være tilstede i nuet og nyde øjeblikket.
Saunagus hører til de mere sjældne lejligheder, som jeg i sær nyder når jeg og min dejlige mand er i Berlin(hvilket vi er så tit som overhoved muligt - men det er en helt anden historie). I Berlin har vi fundet det skønneste lille saunabad som vi altid besøger. På en indgangsbillet kan man blive i 3 timer og de kører gus 1 gang i timen ... über skønt! Når varmen bliver for meget er der adgang til en lille gårdhave hvor der er mulighed for at slænge sig i en hvilestol, lægge nakken tilbage og ligge og kigge op i stjernerne i mens pulsen langsomt falder. I december var jeg så heldig at opleve den ubetingede største kontrast, idet jeg kunne gå fra den varme sauna og ud i den lille gårdhave der var dækket af sne.
Nå, men nu er jeg altså gusmester - jeg har en begyndende viden om hvilke olier der er udrensende, opkvikkende og hvilke der eksempelvis styrker hjerte/kredsløb. Nu mangler jeg bare en sauna og nogle frivillige til en dejlig oplevelse - men mon ikke jeg finder det? I første omgang har jeg aftalt med de øvrige deltagere på kurset, at vi laver gus for hinanden til en start. Vi skal lige øve os og det er søde og interesante mennesker, så det glæder jeg mig til.